Technische Handelsonderneming Nederland b.v.
disclaimer | privacy statement | language:    Nederlands   English   Francais  
Technische Handelsonderneming Nederland b.v.

Postbus 390
7500 AJ Enschede
T. +31 (0)53 432 34 46
F. +31 (0)53 430 71 58
Technische Handelsonderneming Nederland b.v.

Postbus 390
7500 AJ Enschede
T. +31 (0)53 432 34 46
F. +31 (0)53 430 71 58
E. info@thn.nl

Kantoor:
H. ter Kuilestraat 30
7547 BD Enschede

Smering aanbevelingen Fey Lamellenringen


Algemene informatie over het smeren

Vet gesmeerde lamellenringen zorgen voor een beter afdichting dan niet gesmeerde ringen. Zeker wanneer tegen spatwater of vuil moet worden afgedicht is een vet gesmeerde lamellenafdichting aan te raden. Om voldoende overdracht van vet in de inrichting te waarborgen wordt het geadviseerd om smeer aan- en afvoer kanalen aan te brengen. Wanneer mogelijk zou de ringdrager voorzien moeten zijn van 4 smeerkanelen van 3 tot 5mm, verdeeld over de omtrek alsmede in de groef. Dit zal zorgen voor eenvoudige uitwisseling van het vet bij het smeren.

Smering mogelijkheden

Onderstaand zijn drie verschillende en bewezen voorbeelden weergegeven voor het smeren met aan- en afvoer kanalen. De kanalen kunnen worden aangebracht naar gelang er ruimte is. Lekkage van buiten is hiermee niet mogelijk, omdat de kanalen met vet gevuld zijn.

Smering aanbevelingen

Wij kunnen geen aanbevelingen doen voor de keuze van het smeermiddel of de smeringinterval. Het type en de hoeveelheid van het geëigende smeermiddel moet worden bepaald en gespecificeerd door de klant, afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden zoals snelheid, bedrijfstemperaturen, vervuilingsgraad en omgevingscondities. Lager- en smeermiddel producenten zijn misschien in staat informatie te verstrekken.

Opmerking

De "FK5-HFL" ringen zijn de uitzondering met betrekking tot smering. Ze moeten droog en zonder extra smering worden geïnstalleerd. Ook de omliggende componenten welke in contact komen met de lamellenringen moeten niet worden ingevet. De smeermiddelen verkolen door de hoge bedrijfstemperaturen en de lamellenringen zullen hierdoor niet functioneren.


Toepassings voorbeelden

Optie 1:

Vertikaal in de groef aangebrachte smeerkamers, vier voor elke groef in 90° verdeeld over de omtrek. De smeerkamer diameter is afhankelijk van de groef breedte. Het vet kan tegen de lamellenringen of onder de lamellenringen door weg vloeien.

Optie 2:

Smeerkanaal welke horizontaal ten opzichte van de groeven is aangebracht, vier voor elke groef in 90° verdeeld over de omtrek. De kanaal diameter moet tussen de 3 en 5mm liggen. Het vet kan naast en onder de lamellenringen door wegvloeien.

Optie 3:

Deze smeringmethode is een combinatie van de voorgenoemde opties 1 en 2. Hierbij wordt een smeerkamer tussen de beide afdichtingen geplaatst. Deze kamer dient als een vetreservoir en zal het afdichtingseffect optimaliseren.


© Copyright 2021 Technische Handelsonderneming Nederland b.v.