Technische Handelsonderneming Nederland b.v.
disclaimer | privacy statement | language:    Nederlands   English   Francais  
Technische Handelsonderneming Nederland b.v.

Postbus 390
7500 AJ Enschede
T. +31 (0)53 432 34 46
F. +31 (0)53 430 71 58
Technische Handelsonderneming Nederland b.v.

Postbus 390
7500 AJ Enschede
T. +31 (0)53 432 34 46
F. +31 (0)53 430 71 58
E. info@thn.nl

Kantoor:
H. ter Kuilestraat 30
7547 BD Enschede

Lamellenringen introductie

Fey lamellenringen zijn enkel of dubbel gewonden stalen afdichtingsringen. Ze combineren een laag contact multi labyrinth met kleine slot openingen. Ze zijn vooral effectief voor vet afdichtingen en voor het tegenhouden van vloeistoffen, vuil en stof. Naast de uitstekende afdichtingseigenschappen voor draaiende delen kunnen de ringen met hun lage frictie en kleine contactvlak zorgen voor een significante reductie in temperatuur en slijtage. Dit maakt deze afdichtingen zeer geschikt voor toepassing met hoge snelheden en toepassingen waar hoge eisen worden gesteld aan temperatuur en/of frictie waarden.

Voor statische toepassingen zoals axiale compensatoren bij uitlaatsystemen van verbrandingsmotoren, uitlaatgas recirculatie systemen en motoren met bedrijfstemperaturen tot +700°C worden Fey lamellenringen gemaakt van chroom-nikkel materialen. Deze materialen zijn veer en hitte bestendig, zelfs bij hoge temperaturen.

Soorten lamellenringen

De lamellenringen zijn beschikbaar als enkelel gewonden lamellenringen (AS en IS) met een slot opening en dubbel gewonden lamellenringen (ASD en ISD) zonder slot opening. De toepassing van de verschillende typen hangt af van de werking. Van invloed zijn o.a. de bedrijfsomstandigheden, beweging van de delen welke afgedicht moeten worden en de lekkage eisen. Naast het toepassen van een of meerdere buiten spannende of binnen spannende ringen kan ook gekozen worden voor combinatie van de twee in een groef.

Aanvragen

Helaas kunnen wij op deze website kunnen we niet alle potentiële toepassingen van lamellenringen benoemen. Daarom verwijzen wij graag naar het aanvraagformulier. Met behulp van dit formulier kunnen wij uw afdichtingsvraagstukken bekijken en u van het juiste advies voorzien.

Proefdraaien

Het testen onder bedrijfsomstandigheden is altijd noodzakelijk voordat over kan worden gegaan op standaard productie. Dit om de bepalen of de gewenste afdichtingsresultaten voor afdichtings ringen en de borgingseffecten voor de borgringen worden behaald.

© Copyright 2021 Technische Handelsonderneming Nederland b.v.